Föreläsning - Speciella skogsbad

IMG_1278.JPG

Till dig som vill veta mer om Natur- och skogsterapi, Shinrin Yoku och skogsbad eller vill inkludera en presentation av det i en workshop eller konferens.

Kanske är du intresserad att inkludera  eller blanda en skogsbadsvandring med din egna aktivitet, t ex yoga, qigong, konst eller något helt annat.

Låt oss diskutera vad vi kan skapa tillsammans utifrån dina tankar och idéer!

Föreläsning: Upplev mer av naturen

En föreläsning om naturens underbara kraft och hur en vistelse i skogen kan ha positiva effekter på hälsa och välbefinnande.

Föreläsningen ger baskunskap om forskningsresultat som Shinrin Yoku och Natur- & skogsterapi baseras på. Tillsammans går vi genom vad som händer vid ett skogsbad och du får tips och råd om hur du kan öppna dina sinnen till naturen omkring dig och känna djup avslappning, välmående samt öka känslan av samhörighet med naturen.

Längden på föreläsningen kan anpassas efter önskemål.

 
  • Pris: 985 SEK 

  • Mindre grupp: max 8 personer

  • Inga förkunskaper behövs.

  • Vi börjar gå kl.10:00 och är tillbaka vid parkeringsplatsen ca kl.16:30.

  • Varje person ansvarar för sin egen mat och vatten.

  • Te och snacks kommer att finnas

  • Bra skor för att gå i skogen och kläder anpassade till vädret. Ta gärna med lite extra. Vi kommer att gå långsamt och ibland att stanna längre tid på samma ställe, då kan man känna sig kall lättare än vanligt.

  • Ta gärna med ett sittunderlag (om du har ett)

Heldag Skogsbad 

en djupare upplevelse i skogsmiljö.

En heldag i skogen! Du har kanske redan provat på ett skogsbad och vill uppleva mer eller är nyfiken på ett nytt sätt att vistas i naturen. Här kommer vi att stanna längre tid i skogen. Då hinner vi med att gå lite längre bort från träffplatsen och att samverka med naturen på olika sätt. Skogsbad blir det självklart, men också sit spot, kommunikation i cirkel, kreativt skapande med mera..

En heldag skogsbad bjuder in för möjligheten att uppleva mer av kopplingen till naturen omkring, till människor i gruppen och till sig själv.

Det blir också tid för gemenskap med utbyte av upplevelse, mat och skratt!​

Vi träffas på parkeringen vid Änggårdsbergens entré i Eklanda, Mölndal.

Adress: Västra Eklanda Höjd. 

Bus 751 - Hållplatsen: Eklanda skog

GPS koordinater: WGS 84 57°39'19.5"N 11°58'5.9"E

Nästa tillfälle:

  • 23/5  kl. 10:00 - kl. 16:30

  • 13/6   kl. 10:00 - kl. 16:30

 

Skogsbad med fullmåne

Upplev naturen med fullmånens energi

Vid fullmåne går månen upp samtidigt som solen går ned och solen belyser hela den halva av månen som är vänd mot jorden.

Månen har fascinerat människor i alla tider och kulturer och kan tolkas som en symbol av livscykel: den växer till fullmåne för att sen minska så småningom tills att den försvinner och föds igen.

Fullmånen symboliserar kraft och energi.