top of page
Search

Därför guidar jag skogsbad: kärlek, framtid, och friheten


Häromdagen blev jag påminns om Simon Sinek teori: ”the golden circle”. Simon Sinek är en amerikansk författare och föreläsare. Första gången som jag hörde om hans teori var 2019 efter jag startade Sense in Nature, under en middag hos en kompis som själv hade startat eget ett par år tidigare. ”People don’t care about what you do or how you do it, they care about why you do what you do the way you do it” sa min kompis. Det som Simon Sinek säger är att vi ska alltid börja med ”Varför”, att berätta varför vi gör någonting och sedan kommer ”Hur” och ”Vad”. Jag vet att det finns kritik mot denna teori (lika som för alla teorier) och den bär inte den absoluta sanningen, men i denna stund var känslan: mitt i prick, det kändes som den rätta frågan.


Jag har tänkt mycket på detta: varför en vacker dag 2019 bestämde jag mig för att sluta vara anställd och starta egen firma för att guida människor i skogen? Jag visste från början att detta var rätt men när jag tittar på det som står på min hemsida idag eller på min instagram konto, när jag hör det som jag säger för att förklara vad jag gör, ingenstans berättar jag verkligen varför jag guidar skogsbad. Jag pratar om ”Vad”, hälsa, välbefinnande, hållbarhet, jag beskriver ”Hur”, teori, vetenskap. Jag berättar om resultat och verktyg för att nå dem. Men varför guidar jag skogsbad, varför valde jag det här verktyget?


För att svara ärligt på denna fråga och inte prata om resultat igen måste jag gå djupt inuti och nå mina egna behov och värderingar vilket känns alltid både skrämmande och väldigt personligt.


Utan att gå i detaljerna av min inre resa, kom jag till insikt att allt detta har att göra med kärlek. Jag älskar ”min” planet och livet på den. Jag tror djupt att skogsbad som jag lärt mig att guida det och upplever det är mitt sätt att bidra till livet på jorden. Jag gör det för att skogsbad skapar en plats i tid och rum där vi kan hitta och får vara vår riktiga jag. Jag gör det för att skogsbad ger möjlighet att återuppliva bandet mellan människan och alla andra varelser och att jag ser detta band som väsentligt för att kunna byta paradigmet som driver våra samhällen. Jag guidar skogsbad för att vi behöver känna livsflödet inifrån och utifrån och känna att vi delar det med allt. Jag gör det för att skogsbad handlar om kärlek, framtid och friheten.

0 views0 comments
bottom of page