top of page

Medicine walk 

Du & Naturen

Sunset in the Woods

Du och naturen, tillsammans i flera timmar. En ”medicine walk” är en djup upplevelse i naturen där du kommer att ta in allt som finns omkring dig: titta, lyssna, känna, lukta och kanske även smaka. Utan att leta efter någonting, utan att försöka förstå eller tolka det som du upplever. Låt naturen och allt det levande som finns omkring att komma till dig genom dina sinnen. Du kan gå, sitta, ligga ner, sova, leka, sjunga, du kan göra precis det du vill, du kan vara precis det du vill. Innan du börjar din medicine walk kommer du att passera en tröskel som ger tillgång till din inre koppling med naturen, med Jorden. Där kan du hitta svar du letat efter, nya möjligheter, nya vägar. På vägen tillbaka passerar du tröskeln igen tillbaka in i människovärlden.

Lika som skogsbad är medicine walk en egen resa men vi kommer att börja och avsluta den som en grupp. Vi börjar med praktiska instruktioner och alla eventuella frågor. Sen kommer vi att öppna våra sinnen, grunda oss och en efter den andra kommer ni att passera över tröskeln och gå ut i naturen. Ni är tillbaka efter max 3 timmar och jag kommer att stanna på plats och bevaka tröskeln under hela tiden. När alla har passerat tröskeln kommer vi att ta tid att ”landa” tillbaka i människovärlden. Sedan kommer alla att få möjlighet att dela med sig sin berättelse. Kanske kommer berättelserna att anslutas, kopplas med varandra och vi kommer att ”se” ett nätverk växa fram mellan människor, naturen, Jorden.

  • Pris: 785 SEK 

  • Deltagare: max 8 personer

  • Inga förkunskaper behövs.

  • Vi börjar gå kl.10:00 och är tillbaka vid parkeringsplatsen ca kl.16:30.

  • Varje person ansvarar för sin egen mat och vatten.

  • Te och snacks kommer att finnas

  • Bra skor för att gå i skogen och kläder anpassade till vädret. Ta gärna med lite extra. Vi kommer att gå långsamt och ibland att stanna längre tid på samma ställe, då kan man känna sig kall lättare än vanligt.

  • Ta gärna med ett sittunderlag (om du har ett)

Vi träffas på parkeringen vid Änggårdsbergens entré i Eklanda, Mölndal.

Adress: Västra Eklanda Höjd. 

Bus 751 - Hållplatsen: Eklanda skog

https://goo.gl/maps/EzrenRMyiUNdBiEG7

Nästa tillfälle​

  • på begäran

bottom of page